Skip to main content

De architecten zijn druk aan het schetsen. Allemaal binnen de kaders en kansen die het stedenbouwkundigplan biedt voor ‘Wonen op Sluiseiland’: een groene ruimte, met langgerekte lanen, mooie doorkijkjes, een fraaie openbare ruimte en dichtbij het oude hart van de stad.

Het plan biedt heel veel mooie aanknopingspunten. Op basis daarvan zijn wij volop aan het schetsen.’ Aan het woord is Bas Liesker, architect bij Heren5. Zij ontwerpen een deel van de toekomstige woningen. Bas vervolgt: ‘We schetsen en creëren verschillende soorten huizen, zodat het goed aansluit op de vraag. Die schetsen leiden ook tot bijzondere objecten! Denk aan een lang smal huis over bijna de hele breedte van het eiland, huizen met een patio of een achtertuin en appartementen met een eigen binnentuin.’

Deze ontwerpen van Heren 5 zijn onder meer voor de woningen die projectmatig voor ontwikkelaar Smit’s Bouwbedrijf worden ontworpen, maar ook om de kansen te verkennen voor de particulieren, die via ‘collectief particulier opdrachtgeverschap’, met een eigen architect hun droomhuis op Sluiseiland willen realiseren. Inmiddels is het projectteam van ontwerpers ook volop aan de slag om beeldkwaliteitscriteria te maken, waarmee een kader ontstaat voor de uitstraling van de woningen over het gehele plan.